رسانههای پاکستانی گزارش دادند که بهای الاغ در پاکستان در هفتههای اخیر به طور قابل توجهی افزایش یافته است؛ طوری که یک رأس الاغ در این کشور تا بیش از هزار دالر امریکایی خریدار دارد. بر بنیاد این گزارشها، صادرات پوست الاغ از پاکستان به چین قیمت این حیوان را در بازارهای پاکستان به شدت افزایش داده است.
به گزارش انصار به نقل از رسانه اکسپرس تریبون پاکستان ، چین از پوست این الاغها برای تولید لوازم آرایشی و دارو استفاده میکند و از سال گذشته صادرات این حیوان به چین افزایش چشمگیری داشته است.
یکی از بزرگترین بازارهای خریدوفروش حیوانات از جمله الاغ در پاکستان در بندر کراچی واقع است. در هفتههای اخیر، بیشترین الاغها را افرادی میخرند که پوست این حیوان را به چین صادر میکنند. همچنین در روستاها و برخی شهرهای پاکستان از الاغ برای نقل و انتقال وسایل، محصولات زراعتی و سواری استفاده میشود.
تا پیش از این الاغ در کشورهایی مانند پاکستان و افغانستان، به دلیل اینکه گوشت آن مصرف نمیشود، از جمله حیوانات ارزان بود؛ اما استفاده از پوست این حیوان تولید محصولات آرایشی و دارو در چین آن را به یک کالای پرسود تبدیل کرده است.
بالا رفتن بهای الاغ بسیاری از کسبوکارهای محلی پاکستان را با چالش جدی مواجه کرده است، چون شهروندان پاکستان و بهویژه کاسبان محلی نمیتوانند با خریدارانی که پوست این حیوان را به چین صادر میکنند، رقابت کنند.
پاکستان در ماه جون ۲۰۲۳، صدور پوست الاغ را بهعنوان یک کالای تجارتی به چین تایید کرد، اما از حجم این تجارت میان چین و پاکستان جزئیات زیادی ارایه نشد.
در چین از ژلاتین موجود در پوست الاغ برای تهیه دارویی سنتی به نام اجیائو (Ejiao) استفاده میشود. این ماده به دلیل ویژگی بازسازی و مرطوبکنندگی پوست در برخی از محصولات آرایشی و صحی مانند کرمهای ضدچروک، ماسکهای صورت و لوسیونهای مرطوبکننده بهکار میرود.
با این حال، برخی گروههای حامی حقوق حیوانات با انتقاد از کشتن بیرویه الاغها با هدف استفاده از پوست این حیوان برای تولید اجیائو، در مورد کاهش روزافزون جمعیت الاغها در چین ابراز نگرانی کردهاند. سازمان پناهگاه الاغ (The Donkey Sanctuary) که سال ۱۹۶۹ با هدف ترویج و حمایت از حقوق الاغها در بریتانیا تاسیس شد، با ابراز نگرانی درباره این خبر در مطلبی نوشت که استفاده از پوست الاغ در تولید محصول اجیائو در چین باعث شده است که تجارت جهانی پوست الاغ به شکلی «ظالمانه و اغلب غیرقانونی» انجام شود.
همچنین خبرگزاری رویترز در ماه ثور پارسال در گزارشی به نقل از گروههای حامی حیوانات و کارشناسان صحت حیوانی نوشت که تقاضای چین برای تهیه داروی سنتی، موجب شده سالانه میلیونها خر در افریقا کشته شوند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/33486